Twisted 25/09/2010


Ako ste prežili tieto prázdniny? My skvele! Po absolvovaní takých zážitkov aké sme mali na Pohode, alebo na Grape festivale, sa púšťame naplno do ďalšej klubovej sezóny s veľkou inšpiráciou. A preto tento víkend môžete naplno ochutnať atmosféru Twisted s ďalšími zaujímavými headlinermi, rezidentmi a jedným invenčným hudobným projektom. Tak teda poďme na to!

Po júnovom Twisted, kde sa predstavila šarmantná Charlotte Michelle 11th tentoraz dáme priestor čisto pánskej jazde. Túto sezónu stavíme na hudobné projekty a djov ktorí nielen tracky púšťajú a mixujú, ale hudbu viac či menej počas predstavenia aj vytvárajú. Twisted sa tak posúva o level vyššie, v ktorom je už len púšťanie trackov prežitok. Preto sme si na prvý Twisted v tejto sezóne vybrali headlinerov, ktorí šikovne spájajú nové a staré technológie, ako aj klasický sound s najnovším. Dámy a páni túto sobotu vystúpia na Twisted v Radosti ako headlineri Tessio & Cimy.

Tessio&Cimy, to je mladé duo z Púchov, ktoré je na Slovenskej scéne len niečo viac ako rok. K hudbe sa dostali ako väčšina djs, z parketu sa presunuli priamo za mixpult. Začali domácim hraním na počítačových softwéroch. Neskôr prišlo zakúpenie gramofónov, ktoré spojili s virtuálnym programom Traktor a tak kombinujú starú školu s novými technológiami. Keď sa do toho pridá ich individualizmus, ktorý spájajú v jednotlivých trackoch, vzniká naozaj zaujímavá a nepredvídateľná kombinácia. Len pri hraní však neostali. Ich prvými promotérskymi krokmi bola vlastná akcia Luxury, cez ktorú sa dostali do povedomia širšej spoločnosti. Ich sound sa nedá presne pomenovať, no nájdete v ňom jazzové a techhouseové prvky. Týmto zaujali a dostali sa tak do viacerých slovenských klubov či hlavného mesta Česka, do Prahy. Stihli si aj za svoje krátke pôsobenie zahrať popri tých najlepších na našej scéne: Breeth, Facet, Cole, Schimek, Roman Rai a mnoho ďalších.
Pre tých, ktorí ich sound ešte nemali možnosť zažiť, prinášame aktuálny zrekonštruovaný set z tohtoročného festivalu Beefree a krátky video teaser.
SET: http://soundcloud.com/tessioandcimy/tessio-cimy-beefree-2010-reconstruction-set
VIDEOVIZITKA: http://vimeo.com/12288938

Ďalšou špecialitou tohto Twisted bude úplne nový alternatívny projekt jedného z rezidentov a zakladateľov Twisted. Po letnej transformácií a ujasnení si hudobného smerovania, bolo jasné, že musí vzniknúť niečo nové a nanajvýš podivuhodné. V projekte sa spája viacero hudobných štýlov ako experimental, electronica, house, electro, alebo breakbeat. Nebráni sa ani experimentom s inými hudobnými štýlmi a zvukmi. Preto sme radi, že vám môžeme predstaviť v sobotu na Twisted nový projekt s príznačným názvom Nasty Noise. JoshJoy však na tento projekt nie je sám. Spoločnosť a podporu s množstvom samplov a zvukov mu bude robiť Nicosia di Franco, ktorá inak pôsobí ako moderátorka a hudobná a literárna dramaturgička v legendárnom študentskom rádiu TLIS. Čo všetko toto vystúpenie obnáša a ako sa vyvinie môžete posúdiť sami na Twisted.

Celý večer už od 21:00 rozbehne Samoo so svojím invenčným vystúpením, ktoré je plné hrania zo štyroch deckov, používania pokrokového groove boxu Maschine a progresívneho zvuku na rozhraní techna a houseu.

Tak to by boli v skratke naše plány na sobotu večer. A aké sú tie vaše? Ak ešte žiadne, nalaďte sa na Twisted, dajte si vodnú fajku alebo dobrý drink v Radost klube na Obchodnej 48 v Bratislave a vypočujte si hudbu, ktorá v sobotu vznikne len tu a teraz. Toto je Twisted!

TWISTED
25/09/2010
Radost club / Obchodna 48
Entry: 3€
Start: 21:00
Lineup:
Tessio & Cimy (www.myspace.com/tessioandcimy)
Nasty Noise (twisted / svk)
Samoo (twisted / svk)

via Twisted crew